Illatos virágok, ízletes pörköltek a X. fesztiválon

Idén már tizedik alkalommal rendezték meg hagyományos Anyák napi virágvásárjukat és főzőversenyüket a csemőiek május 3-án. A rendezvény évről évre nagy tömegeket vonz Csemőbe, a legvirágosabb településre. A kerek évfordulón, a szervezők különösen kitettek magukért. A fesztivál évről évre nő, helyszínévé vált már szinte az egész település. Az első években még csak a Főtéren néhány virágárus kínálta portékáját, majd fokozatosan egyre több helyszín is, így a Templom tér, a Bormúzeum, a Helytörténeti Gyűjtemény, a Jawa Múzeum és Orisek Ferenc fafaragó kiállítása és több vendéglő, lassan bekapcsolódott ebbe a gyönyörű, színes, vidám találkozóba.

Szerencsére az időjárás is kedvezett a szabadtéri rendezvénynek, így csodaszép kék ég, izzó napsütés fogadta a látogatókat. Mindenhol virágok, tiszta utcák, nyüzsgő sokadalom, innen-onnan zenefoszlányok, a Templom téren, pedig a gőzölgő tyúkpörköltek illata varázsolta el vendégsereget.

A programok idén is sokrétűek, és változatosak voltak, itt mindenki megtalálta a kedvére valót, akár csak nézelődő, a gyönyörű kézműves munkák iránt érdeklődő, vagy vásárolni, vagy enni, vagy épp művelődni vágyó látogató. Mazsorett bemutató, a Szeredás együttes Vásári komédiájának, tánc-akrobaták bemutatója, a Ceglédberceli Hagyományőrző Fúvószenekar és Ifjúsági Tánccsoport is fellépett emellett kézműves vásár, és vásári vígasságok a rendezvények alatt, és még sok egyéb program, mindet felsorolni is nehéz lenne, de különben is látni, hallani, ízlelni, érezni kellett. A nap egyik fénypontja a Községháza Dísztermébentartott „Bemutatkozik Csemő” című kiállítás, melyet a ceglédi Kossuth Művelődési Központtal-, és Könyvtárral közösen szerveztek a helyiek. Itt a polgármesteri köszöntőt követően, Villanások Csemő életéből kiállítás, majd a Duó Galéria „Virág Csendélet” tárlatának megnyitására került sor. Marosi Mihály a fesztivál egyik főszervezője a következőképp értékelte ezt a napot. -Nem túlzás, ha azt mondom, hogy hihetetlenül jól sikerült. A visszajelzések ugyanis ezt igazolják. Bátran állíthatom, hogy minden évben egyre jobban és jobban sikerül a virágvásár és a főzőverseny. Azt jól látjuk, hogy itt nem lehet megállni, jövőre újabb programokkal kell meglepnünk a látogatókat, hogy szívesen eljöjjenek. Az idén 26 versenyző nevezett a főzőversenyre, jövőre az 50, a bűvös szám, melyet célul tűztünk ki. A törekvésünk az, hogy egész évben kapcsolódó események legyenek a rendezvényekhez. Aki az idén valamilyen okból lemaradt, vagy éppen nagyon jól érezte magát s jövőre ismét jelen kíván lenni, már be is írhatja a naptárába 2009. május 2-át, hiszen ekkor lesz a tizenegyedik fesztivál. S várunk minden érdeklődőt szeretettel!

A Főzőversenyen ARANYKAKAS DÍJAT kaptak:

Matyi és a Gidák;  Abonyi csődörök;  Kopasznyakúak;  Ceglédberceli kakasok;  Csemői nyugdíjasok;   Zsuzsa és csapata

CSEMŐ – Csemői Hírmondó XVIII. évfolym 5. szám

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.