Iskolai Jótékonysági Bál – Ceglédberceli Híradó 2009. március 18.

Január 17-én este 7 órakor kezdődött az iskolai Szülői Munkaközösség által szervezett jótékonysági bál a Művelődési Házban.

Január-február a bálok ideje, így hagyományosan e jótékonysági bál ideje is! Ez a bál a „Szülők és pedagógusok a gyermekekért” gondolat jegyében indult, több évvel ezelőtt. Az idén közel 220-an gondolták úgy, hogy támogatják az iskolát. A Szülői Munkaközösség tagjai, sőt párjaik is, előző este a Művelődési Házba jöttek, hogy berendezzék, és ünnepi „ruhába” öltöztessék a nagytermet. Az asztaldíszek felújítását, festését Petróné Bori Zsuzsanna tanárnő lelkes kézműves csapata vállalta. A bál délelőttje szendvicskészítéssel telt.

A bál napján hideg idő köszöntött ránk, de fél 7-kor már érkeztek az első vendégek. Hét óra után Czinege Józsefné, az iskola igazgatója nyitotta meg a bált, köszöntötte a vendégeket és kívánt mindenkinek jó szórakozást.

Meglepetés műsorukkal, nagy sikert aratott a 3.a osztály. Csodás ruhákban, csárdást jártak. Felkészítőjük Duhajné Heim Mónika, és Volf Mária volt. A kicsik után, a nagyok következtek. A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport tiroli táncokat adott elő. Színvonalas műsorukat a bálozók nagy tapssal jutalmazták. A fiatalokat felkészíttette: Polónyiné Zsuzsandor Ibolya.

A „szendvics büfében” igazi szendvics különlegességeket lehetett fogyasztani, különböző feltétekkel. A „sütis sarokban” a szülők keze munkáját dicsérő, cukrászati remekművek sorakoztak.

Éjfél körül került sor a tombolahúzásra, melyre nagyon sok, értékes felajánlásokat kaptunk.

A remek zenéről Gál László és Szabó Ferenc gondoskodott. Szinte megállás nélkül játszották a változatos talpalávalót. A báli hangulatot táncverseny színesítette. A zsűri inkognitóban, árgus szemekkel figyelte a táncparkett ördögeit. A zsűri a következő párokat találta a legjobbnak: Dóczi István és felesége, Mocsári István és felesége, Vándor József és lánya, Tóth András és felesége, Lebanov Attila és barátnője.

A Szülői Munkaközösség jótékonysági bálján ismét nagyon jó hangulat volt, mint minden évben. Ennek „oka” a szülők összefogott és összeszokott munkája, s természetesen a bál sikeréhez a támogatók segítsége is sokkal hozzájárult (tombola tárgyak, pénzbeli támogatások, koncert jegyek, utalványok). Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek az önzetlen segítséget, és a rengeteg felajánlásokat. A bál bevételéből egy nagyobb beruházás támogatása az elsődleges cél. Természetesen kisebb összegekkel az idén is támogatni fogjuk a gyerekeket (erdei iskola, ballagó nyolcadikosok, szárszói tábor, Szabó Pál Emléktorna, egyéb rendezvények).

„Az élet teljességét nem években mérik, hanem örömben. Kinek-kinek annyit ér az élete, amennyi örömet szerez másoknak”

Várhegyiné Lebanov Edit

Fecske Zoltánné Dombos Tímea