Még nyáron érkezett a felkérés, hogy vegyünk részt 2017. szeptember 23-án Kecskeméten a Petőfivárosi Sokadalomban. Kecskeméten voltunk már korábban is fellépni, de ezen a rendezvényen még nem jártunk.

Két csoporttal 11 órakor indultunk, ugyanis az ifjúságiak már 13 órakor, a nyitó programban szerepeltek. Kedvesen fogadtak minket, majd indultunk öltözni. Meghallgattuk a kisbíró rendezvénynyitó rigmusait,  majd egy férfi énekkart és egy magyar tánccsoportot láthattunk. Őket követően harmadikként léptünk színpadra. A fiatalok ügyesen táncoltak, annak ellenére, hogy a színpad csúszott.

Második csoportunk a 14 órakor kezdődő blokkban került sorra. Sajnos közben elkezdett cseperegni az eső: gyorsan fel is hajtottuk a szoknyáinkat, hogy a kötőket védeni tudjuk. Itt is a harmadik produkció volt a miénk. Ez a csoport is szép sikert aratott, meghívónk, Nikoletta is dicsérte őket. A fellépés után még mindig szemerkélt az eső, így sietve indultunk átöltözni. Rendbe tettük a ruhákat és eleget téve a meghívásnak, a táncosok és kísérőik elfogyasztották az ebédre kapott paprikás krumplit, majd ezt követően indultunk haza. Utunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a NEMZ-CISZ-17-0387 pályázati számon.

Polónyiné Zsuzsandor Ibolya
Ceglédberceli Német Nemzetiségi Ifjúsági Egyesület

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés