Táncosaink Erdélyben

A Ceglédberceli Német Nemzeti Ifjúsági Tánccsoporttal 2008 júliusának végén utaztunk Erdélybe, hogy eleget tegyünk a Kolcsár Béla szervező által eljuttatott meghívásnak, és részt vegyünk a Gyilkos-tói Népművészeti Sokadalom eseményein.

017

A hosszú utazást hozó első napot követően a második nap elsősorban a kirándulásé volt. Gyergyószentmiklósi szállásunkról indulva megtekintettük Székelyudvarhely nevezetességeit, jártunk Parajdon, a híres sóbarlangban, Farkaslakán megálltunk Tamási Áron sírjánál és Korondon lehetőség nyílt emléktárgyak vásárlására is. Este a Vadárvácska Képzőművészeti Alkotótáborban mutattuk be műsorunkat az ott tartózkodó művészvendégeknek, akik nagy tetszéssel fogadták azt.

A következő napot jórészt a Gyilkos-tói Népművészeti Sokadalomban töltöttük el. Részt vettünk a misét és az autószentelést követő felvonuláson, a fesztivál megnyitóján, majd természetesen a Sokadalmon is. Fellépésünk kezdetére szerencsére az addig szinte szakadatlanul zuhogó eső is elállt, így a szépszámú közönség előtt napos időben táncolhattunk. A nézők és a szervezők egyaránt nagy lelkesedéssel értékelték műsorunkat, mely különlegesnek számított ezen a helyszínen is. Délután még megtekintettük a Békás-szorost, majd este fáradtan, de élményekkel telve tértünk nyugovóra szállásunkon.

Az ezt követő napokban a környéken kirándulva igyekeztünk minél több látnivalót megtekinteni. Jártunk a Szent Anna-tónál, bemerészkedtünk (természetesen idegenvezetői kísérettel) a Mohos tőzeg területére, ahol az élővilág különleges jelenségeit csodáltuk meg. Szétnéztünk Csíkszeredán, valamint ellátogattunk a híres búcsú színhelyére, Csíksomlyóra is. A magyarok által is igen kedvelt és látogatott forgalmas fürdőhely, Szováta, valamint az ott található Medve-tó felkeresése után indultunk haza.

Köszönjük mindazoknak, akik segítették utunk megvalósulását: Kolcsár Bélának, gyergyószentmiklósi Művelődési Központ  művészeti igazgatójának a meghívást; Schmidt Tündének és családjának az út megszervezéséhez nyújtott segítségét; Török József polgármester úrnak az út anyagi fedezetének egy részét biztosító pályázat megírásához nyújtott segítségét; Kovács Jánosnak, Kovácsné Szabó Bettinának és a sofőröknek: Kovács Lászlónak és Bakos Jánosnak a biztonságos utaztatást; a kísérő és itthon maradt szülőknek és rokonoknak az anyagi és erkölcsi támogatást. Reméljük, nemsokára ismét együtt vihetjük Ceglédbercel hírét a nagyvilágba!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük