Újszilvás Község Hivatalos Honlapja – Táncos útátadó Ceglédbercelen

Ceglédbercelen valószínűleg annyira örültek az EU-s támogatásból épült új utcáknak, hogy még táncra is perdültek… Nos, félre a tréfával, a mai napon az alföldi településen hivatalosan is felavatták a hét új utcát. A pohárköszöntőt Cegléd polgármestere, Földi László tartotta. A meghívó szerint Szabó Imre Környezetvédelmi és Vízügyi miniszter mondta volna az avató beszédet, de ő előző nap lemondta a programot. Így Török József polgármesterre hárult a feladat oroszlánrésze. A városvezetőtől megtudhattuk, hogy összesen 2,7 kilométer hosszú útszakasz kapott aszfaltborítást és ez a projekt 260 ingatlan előtti területet érintett. Igazándiból már decemberre készen lettek az új utcák. Igyekeztek annak érdekében, hogy télen már ne sáros utakon kelljen zötykölődnie a lakosságnak.

Bizonyára örültek is mindennek, hiszen a 200 millió forint körüli projekt szinte a település minden részét érintette. A beruházás 70%-os támogatás mellett valósult meg. Török József polgármester nemes egyszerűséggel szerencsés flótásnak nevezte magát, hogy sikerült ezt a fejlesztést is megcsinálniuk. Így szebb és vonzóbb környezetben élhetnek, közlekedhetnek a berceliek. „ Úgy épültek meg ezek az utak, ahogyan minden utcát meg kellett volna építeni, hiszen a szegélyezés miatt még hosszabb ideig szolgálja majd a település lakóit az útburkolat. Ez egy komplex beruházás volt, hiszen az út mellett fásítás is történt, szép pihenőpadokat és hulladékgyűjtő edényzetet is kihelyeztünk. Úgy érzem, hogy minden polgármester büszke lenne arra, ha ilyen utak épülnének a településén. A jövőt próbáljuk építeni a mai nehéz gazdasági helyzetben. Az út építése nagyon sokszereplős feladat volt, kezdve a tervezőkkel, a képviselő testületen át a kivitelezőkig. A többcélú kistérségi társulásnak is köszönetet szeretnék mondani. Tudomásul kell venni, hogy nem valósulhat meg minden projekt egyetlen településen. Másoknak is fejlődniük kell és ehhez kompromisszumokra van szükség…. „

A Pro Regio KHT részéről az útátadón Puskás Dániel vett részt. Kihangsúlyozta, hogy minőségi munka készült, ahol teljes mértékben megoldott a vízelvezetés is és maximálisan biztonságos a közlekedés is. Az avatót a ceglédberceli Német Nemzetiségi ifjúsági egyesület műsora követte, ahol színpompás, igazi örömtáncban gyönyörködhettek a résztvevők. A programot a ceglédberceli Dózsa György művelődési házban rendezett állófogadás zárta. Itt Földi László ceglédi polgármester, FIDESZ-es országgyűlési képviselő jelölt mondott pohárköszöntőt. Kiemelte, hogy minden település legnagyobb ereje az összefogásban rejlik. Földi, mint a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke elmondta, hogy a társuláson belül mindenki örül egymás sikerének és ez úgy működik, mint egy igazi nagycsalád.

Újszilvás Község Hivatalos Honlapja

LŐVE